Over

Groene Containers voor een Tweede Leven

Colletex is een door OVAM erkende organisatie die zich toelegt op de ophaling van textiel met het oog op recuperatie. Met onze bekende groene containers verzamelen we kleding, schoenen, handtassen en meer, zodat uw textiel een tweede leven kan krijgen.

Onze groene containers zijn op veel plekken te vinden, zodat het voor u gemakkelijk is om uw textiel te deponeren. We streven ernaar om op courante locaties aanwezig te zijn en maken het zo eenvoudig mogelijk voor u om bij te dragen aan textielrecycling.

Van Gemeentes tot Particulieren

Een Oplossing voor Iedereen

Bij Colletex bieden we onze diensten aan gemeentes, intercommunales, zelfstandigen en particulieren. Of u nu een container wilt plaatsen op openbaar terrein, uw bedrijf wilt verduurzamen of thuis uw textiel wilt recyclen, wij staan voor u klaar.

Milieubeleid: Onze Toewijding aan Duurzaamheid

Milieuzorgsysteem volgens ISO 14001

Bij Colletex hebben we een milieubeheersysteem opgezet dat voldoet aan de ISO 14001-norm van 2015. Ons milieubeleid richt zich op alle bedrijfsactiviteiten en we streven ernaar om de milieuprestaties van onze onderneming voortdurend te verbeteren.

Verantwoordelijkheid en Bewustzijn

De zaakvoerder, tevens de VGM-functionaris, is verantwoordelijk voor het goed draaien van ons milieuzorgsysteem. We communiceren het systeem naar al onze medewerkers en voorzien alle benodigde middelen om dit te ondersteunen.

Onze doelstellingen

Naast het naleven van wet- en regelgeving heeft Colletex doelstellingen geformuleerd om de milieubelasting te voorkomen of te verlagen.

Een Proces van Continue Verbetering

De introductie van ons milieumanagementsysteem (MMS) markeert het begin van een proces van continue verbetering, zowel van het systeem zelf als van de milieuprestaties van Colletex. We geloven dat de actieve betrokkenheid van iedereen cruciaal is om dit tot een succes te maken. Onze doelstellingen en actieprogramma’s worden jaarlijks geëvalueerd en gecommuniceerd naar al onze belanghebbenden.

Interesse in onze containers?

Neem nu contact met ons op en begin met het inzamelen van kleding op een milieuvriendelijke manier.